HPV:n kansalliset - Valvojan lausunto

Kilpailunvalvojan lausunto


Helsingin Poliisi-Voimailijat järjestävät tämänvuotisen kansallisen suunnistuskilpailunsa jälleen Vihdin Salmin maastossa. 
Tänä vuonna kilpailu on pitkän matkan kilpailu ns. yleisön / kilpailijoiden pyynnöstä. Vastuu säilyy kuitenkin kilpailijoilla itsellään kuinka kauan maastossa viihtyvät. Maastossa on viimevuotiseen tapaan runsaasti puolukoita ja tänä vuonna myös sieniä. Olen jo maistanut kanttarellejä, mustia torvisieniä ja suppilovahveroita, jotka on kerätty kilpailumaastosta. Niitä on siellä vielä runsaasti.

HPV:n takuuratamestarit Reijo Hyvönen ja Kari Saari ovat pyöräyttäneet Salmin maastoon mainioita reitinvalintavälejä. Maasto on nopeaa, mutta korkeuseroja on paikoin riittävästi. Uuden käytännön mukaan SSL:n nimeämänä Kai Hilo on tarkastanut lasten radat.

Kartta on tulostekartta viime vuodelta. Maastoon on tullut vilkkaasti käytetystä ulkoilumaastosta johtuen joitakin polkuja, jotka eivät näy kartassa. Näitä sopivaan suuntaan avautuvia kulku-uria hyödyntäen pääsee maastosta pois nopeammin palkintopöytää ja Salmin kahvilan antia tarkastamaan.

Suunnistamisen riemua Teille

Tuomo Kauppinen 
kilpailunvalvoja 
Hyvinkää Rasti